Kezdőlap

A BékésWiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Jzoltan (vitalap | szerkesztései) 2019. augusztus 17., 12:07-kor történt szerkesztése után volt.

Üdvözlünk a BékésWikiben!
A Békés megyei online helyismereti enciklopédiában


"Őrizzük, tehát gyűjtsük össze emlékeinket, ne hogy véglen elvesszenek, s ez által is üresebb legyen a múlt, szegényebb a jelen, kétesebb a jövő." (Ipolyi Arnold)


BÉKÉSCSABAI SZÁZAK

caption

Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója kapcsán a Békés Megyei Könyvtár szeretne megemlékezni a város híres személyeiről. Békéscsabai Százak életét kívánjuk összefoglalni egy-egy szócikkben.

Kérjük mindazokat, akik információval, adattal, történettel, fotóval, dokumentummal (születési anyakönyvi kivonat, oklevél, bizonyítvány…) vagy egyéb forrással rendelkeznek valamelyik személyről, azt jelezzék a bmk@bmk.hu e-mail címen, személyesen az emeleti olvasóteremben vagy a könyvtár Facebook-oldalán.

Önkéntes szócikkírókat is szívesen fogadunk, akik a felsorolt módok valamelyikén jelezhetik szócikkírási szándékukat. A szócikkírásról bővebb információ ezen a linken olvasható, illetve kérésre személyes tájékoztatást is adunk.

A lista nem teljes, ezért szívesen fogadunk javaslatokat is a Békéscsabai Százak közé.

A Békéscsabai Százak listából a mai napig elkészült szócikkek jegyzéke >>


GYERE, JÁTSSZ VELÜNK!

Első ránézésre tudod-e, hogy ki vagy mi van a fotón? Mit tudsz róla? Kihez, mihez kapcsolódik?

Megfejtésedet az adott képre kattintva leellenőrizheted.

Wenckheim kastely kigyos vasarnapi ujsag 18970704 440.jpg Gyulai arvahaz vasarnapi ujsag 18970704 438.jpg Ybl vasarnapi ujsag 18821210 789.jpg Bekescsaba vasutallomas latvanyterv.jpg Bekescsaba Sztalin uti kitero.jpg Wetol.jpg
LEGÚJABB SZÓCIKKEINKLEGÚJABB KATEGÓRIÁINK


Összes kategória megjelenítése betűrend szerint >>


BÉKÉS MEGYEI TÚRA- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ

Az ajánlott túrák, rendezvények nyitottak, bárki jelentkezhet rájuk.


LENCSÉSI KÖZÖSSÉGI HÁZ TERMÉSZETJÁRÓ KÖRE

A természetjáró kör aktuális túráiról bővebb felvilágosítás a Lencsési Közösségi Házban a 66/456-177 telefonszámon vagy Zsibrita Mária klubvezetőnél kérhető.
LÁJKOLD A BÉKÉSWIKIT A FACEBOOK-ON!


Békés megyei vagy? Érdekel a helyismeret, helytörténet?

Oszd meg velünk és látogatóinkkal ismereteidet!

Szerkesszük együtt a BékésWikit, a Békés megyei online helyismereti enciklopédiát!


A Békés megyei online helyismereti enciklopédia első szócikkeit a BékésWiki online helyismereti vetélkedő résztvevői hozták létre. A BékésWiki szerkesztése 2011. június 11-től önkéntes alapon, közösségi tevékenység keretében történik. Az általános wiki szerkesztési elvek és szabályok szem előtt tartása mellett, regisztrációt követően bárki létrehozhat szócikkeket, illetve szerkesztheti, módosíthatja a meglévőket. A wikik szerkesztésében kevésbé jártas, vagy a teljesen járatlan felhasználók részére a szócikk szerkesztése lapon és a Békés Megyei Helyismereti Klub Google csoportjában nyújtunk segítséget. A klubfoglalkozásainkon személyes segítségnyújtás igénybevételére is van lehetőség.
Szerkesztői jogosultság (regisztráció) igénylése >>


A szócikkek száma és kidolgozottságuk foka a szerkesztők és az őket támogatók számának és aktivitásának növekedésével arányosan gyarapszik.

A Békés Megyei Helyismereti Klub következő foglalkozásának időpontja:

Helyszíne: Békés Megyei Könyvtár Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. TérképNfu megujul logo.jpg
A BékésWiki webes felületének létrehozása és a BékésWiki online helyismereti vetélkedő a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0001 “Békés Tudásdepó-Expressz” pályázat pályázat keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök