Yes, Chef! (Újkígyós)

A BékésWiki wikiből

Yes, Chef!

A Yes, Chef! az újkígyósi piactér (Gyulai út 24/2.) területén működő vendéglátóegység, melyet Bánszki Dávid és családja működtet 2016. január 22. óta.

Tartalomjegyzék

Története

Újkígyós, Gyulai út 24/2.

Bánszki Dávid 2007-től dolgozott Londonban. Angliában lehetősége volt tapasztalatokat szerezni Bill Granger, ausztrál szakács éttermében. A hamburgerkészítést egykori görög munkatársától, Bill Petropoulostól tanulta, az ő receptjét készíti el helyi alapanyagok felhasználásával.

Egy kerti parti alkalmával nagy sikert ért el ételével az ismerősei körében. Később elhatározta, üzletszerűen fog a vendéglátással foglalkozni. Kezdetben egy gasztrobuszt képzelt el. Szebellédi Zoltán polgármester tanácsára, a piactéren üresen álló lángosozóban nyitotta meg üzletét. Külföldön a „Yes, Chef!"-fel kellett köszönteniük a főszakácsot, innen ered a névválasztás.

A hamburger bucit tótkomlósi lisztből sütik Újkígyóson, a húspogácsák Újkígyóson és Pusztaottlakán nevelt charolais szarvasmarhák húsából készülnek. A paradicsom helyben, a jalapeno pedig Gyulán terem. A gyümölcsleveket szintén Gyuláról vásárolják. A szószhoz használt tojás Békéscsabáról származik.

A falatozót családias atmoszféra jellemzi, gyerekek számára játszótér is biztosított. Ételallergiásokat is kiszolgálnak, kutyabarát helyként működnek, Refill pontként pedig évek óta lehet náluk csapvizet újratölteni a szeméttermelés elkerülése végett.

2017-ben támogatták a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt. Rendszeresen kézműves vásárokat szerveznek. Az újkígyósi hamburgerező környezettudatos tevékenységét 2018-ban a Fenntartható Étterem Minősítéssel ismerték el. A Yes, Chef! lett a Tiszántúl első kitüntetett vendéglátóhelye.

Ételeik

Források

Külső hivatkozások

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök