BékésWiki szócikkíró-szakkör 2019

A BékésWiki wikiből

A szakkör felhívása

A BékésWiki szócikkíró-szakkör az EFOP-3.7.3-16-2017-00337 A Békés Megyei Könyvtár az egész életen át tartó tanulásért pályázat keretében indult el a Békés Megyei Könyvtárban. A szakkör egy éven keresztül tartott, 12 alkalomból állt. Az első foglalkozásra 2019. január 14-én került sor. A képzést a Békés Megyei Könyvtár munkatársai, Juhász Zoltán és Tóth Katalin vezették.

A szakkör résztvevői elsajátíthatták a szócikkíráshoz szükséges ismereteket, a kutatáshoz szükséges alapokat, továbbá jártasságot szerezhettek a digitális eszközök használatában.

Az előadások és a gyakorlati órák mellett a foglalkozás több alkalommal külső helyszínen zajlott. 2019. június 3-án a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára látta vendégül a csoportot Gyulán. Erdész Ádám igazgató levéltári bevezetője után, Bódán Zsolt levéltáros bemutatta a Csabai Kaszinó reformkori történetét.

Az augusztusi helyismereti séta állomásai között volt az Élővíz-csatorna menti Kisliget (Aradi vértanúk kopjafái, István malom, 1956-os emlékmű), az Evangélikus Nagytemplom és a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium.

Szeptemberben a Szent István tér adott otthont a foglalkozásnak, ahol a Fiume Szálló, a Városháza, az árkádsor, továbbá a Páduai Szent Antal-társszékesegyház története került bemutatásra.

A csoport tagjai a szakkör végére önálló szócikkeket készítettek, melyeket az órán be is mutattak egymásnak.

A szakkörtagok szócikkei

A szakkör előadásainak anyagai

Képgaléria

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök