Bukovszky János-emléktábla (Békéscsaba)

A BékésWiki wikiből

Bukovszky janos emlektabla.jpg

Az emléktáblát 1999-ben avatták fel Békéscsabán.

Tartalomjegyzék

Az emléktábla

Helye: A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium előterének bal oldalán (Szeberényi tér 2.)

Anyaga: fehér márvány, aranyozott betűkkel

Mérete: 30x50cm

Átadás dátuma: 1999. október 16.

Szövege: Bukovszky János igazgató 1895-1916 születésének 140. évfordulóján tisztelete jeléül állította: Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, Csabai Szlovákok Szervezete, Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület 1999

Felavatása

Az emléktábla avatására jubileumi rendezvénysorozat keretében került sor 1999-ben, a békéscsabai Evangélikus Nagytemplom, Magyarország legnagyobb evangélikus temploma 175, az evangélikus gimnázium épülete 100, a békéscsabai evangélikus egyházi oktatás 100 esztendős (1885 és 1948 között, valamint 1993-tól 1999-ig) évfordulóján. E jeles évfordulókat a Békéscsabai Evangélikus Gimnázium, a Békéscsabai Evangélikus Egyház-község és a Munkácsy Mihály Múzeum eseménysorozattal ünnepelte. Kiállítást tartottak a 100 éves gimnáziumi épület és a 175 éves nagytemplom dokumentációs anyagából. A megnyitón Benedicty Gyula építészmérnök, Bielek Gábor plébános, öregdiák és Táborszky László esperes tartottak előadásokat. Október 16-án az öregdiák találkozót követően leleplezték az iskolaépület emléktábláját. November 23-án híressé lett öregdiákok mutatkoztak be, valamint felavatták Bukovszky János, Kincses Gusztáv és Vajda Aurél emléktábláit. A rendezvények helyszíne a gyülekezeti terem volt.

Lásd még

Források

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök