Glemboczki Zóra (röplabdázó)

A BékésWiki wikiből

ütő

Tartalomjegyzék

Élete

Glemboczki Zóra

Glemboczki Zóra 2000. július 23-án született Békéscsabán. Édesapja Glemboczki Péter, édesanyja Gally Zóra.

Szülővárosában a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, majd az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban tanult. 2019-ben érettségizett.

Munkássága

Glemboczki Zóra kezdetben – édesapjához hasonlóan – kézilabdázott, majd a teniszt is kipróbálta. 12 évesen kezdett el röplabdázni, a Békéscsabai Röplabda SE korosztályos csapataiban játszott.

2013-ban szerepelt először az utánpótlás-válogatottban. A 2014–2015-ös idényben a nemzetközi Vihar Levente röplabda-emléktorna különdíjasa lett. 2017-ben a juniorválogatott tagjaként pályára lépett az U18-as Európa-bajnoki selejtezőtornán. A korosztályos magyar válogatott tagjaként szerepelt a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

2017-től a BRSE felnőtt csapatának tagja. 2018-ban MEVZA Kupát és magyar bajnoki címet nyert. Mindössze 17 évesen a Fatum-Nyíregyháza elleni női röplabda Extraliga-döntő negyedik összecsapásán a mérkőzés legjobb játékosának (MVP) választották.

2018 májusában egy Izrael elleni felkészülési mérkőzésen debütált a felnőtt magyar röplabda-válogatottban.

2019-ben U19-es Országos Ifjúsági Bajnokságot nyert a BRSE-vel, továbbá megválasztották a torna legértékesebb játékosának.

Kiemelkedő eredményei

Források

Külső hivatkozás

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök