Csabai Kulturális Játékok

A BékésWiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Jzoltan (vitalap | szerkesztései) 2023. április 26., 17:21-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A Csabai Kulturális Játékok általános és középiskolások tanulók számára szervezett egyhetes programsorozat. A rendezvény célja a tehetséggondozás, a megmérettetés, valamint Békéscsaba kulturális programjainak bővítése. Minden év áprilisában különféle művészeti területeken mérhetik össze tudásukat a békéscsabai diákok. A kulturális játékok keretében nyílik a városi gyermekrajz-kiállítás.

Története

A Csabai Kulturális Játékokat a nagy hagyománnyal rendelkező iskolai kulturális versenyek összehangolásával, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával, az oktatási és közművelődési intézmények együttműködésével jött létre. Az első versenyt 2010. április 19–24. között szervezték meg a békéscsabai általános és középiskolás diákok számára. A rendezvény koordinálásáért Varga Tamás vezetésével a közművelődési csoport felelt. A programban versszavalás, prózamondás, népdaléneklés, mesemondás és játékos vetélkedő is helyet kapott. A rendezvény gálaműsorral zárult, továbbá megnyílt a XXXII. Városi Gyermekrajz-kiállítás a Munkácsy Mihály Múzeumban.

2011-ben az előző évi programok mellett a kulturális játékok részeként városismereti vetélkedőt szerveztek.

2013-ban a Csabai Kulturális Játékok keretében első alkalommal rendeztek rejtvényfejtő és könyvtárhasználati versenyt a Békés Megyei Könyvtárban.

A járványhelyzet miatt 2020-ban és 2021-ben nem tartották meg a város kulturális programsorozatát.

Források

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök