Békés Megyei Helyismereti Klub

A BékésWiki wikiből

A Békés Megyei Helyismereti Klub létrejöttét a BékésWiki online helyismereti enciklopédia létrehozása inspirálta. A hiteles enciklopédia építése a helyismerettel, a helytörténettel foglalkozó emberek aktív részvételével valósítható csak meg, ezért a klub tagjai egy olyan közösség létrehozásán fáradoznak, ahol az internet használatában járatlan vagy kevésbé jártas emberek, akik alapos helytörténeti, helyismereti tudással bírnak, jól együttműködhetnek a gyakorlott internethasználókkal. Ezáltal kölcsönösen tanulhatnak egymástól, együtt alkothatnak, megismertethetik a szélesebb közönséggel megyénk értékeit, nevezetességeit, szülötteit.

Tartalomjegyzék

Célok

Előzmények

A klub létrejöttéhez a Békés Megyei Elektronikus Könyvtár és az Europeanalocal projektek kapcsán végzett gyűjtőmunkák mellett a BékésWiki létrehozása is jelentős mértékben hozzájárult. A gyűjtemények gyarapítása korántsem fejeződött be. Mind a klub tevékenysége, mind a BékésWiki szócikkeinek létrehozása felgyorsíthatja a két gyűjtemény gyarapodási ütemét.

Klubfoglalkozások

Havonta egy alkalommal szerda délutánonként 16.30-tól.

A következő klubfoglalkozás időpontja 2013. szeptember 11. 16.30.

Kapcsolattartás és segítségnyújtás az interneten

A kapcsolattartás, a kommunikáció, a segítségnyújtás az interneten a Békés Megyei Helyismereti Klub Google csoportjában történik és személyesen a klubfoglalkozásokon.

A Google Csoportok szolgáltatás használatáról.

Ki lehet a klub tagja?

Bárki, akit érdekel Békés megye helytörténete, helyismerete és tevékenyen részt szeretne venni a klub céljainak elérésében, aki e miatt szeretne csatlakozni a Békés Megyei Helyismereti Klub Google csoportjához, vagy személyesen kéri felvételét a klubba a soron következő foglalkozáson. A klubtagság díjtalan.

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök