BékésWiki

A BékésWiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Brigi (vitalap | szerkesztései) 2013. május 16., 10:10-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A BékésWiki online helyismereti enciklopédia első szócikkeit a TÁMOP-3.2.4-08/1-2009-0001 “Békés Tudásdepó-Expressz” pályázat keretében megrendezésre kerülő vetélkedőhöz kapcsolódóan közösségi alkotásként hozták létre a versenyre benevezett csapatok tagjai.

A BékésWiki online helyismereti enciklopédia létrehozásának gondolata 2006-ban merült fel először és ekkor készült el egy kísérleti adatbázis is. A TÁMOP pályázat lehetőséget adott arra, hogy az elképzelést a megvalósulás követhesse, és egy olyan közösségi tudástár épüljön fel, amelyet Békés megye lakossága és a megyéhez kötődők, valamint a megye iránt érdeklődők közösen, együtt hoznak létre.


A BékésWikit a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár a Megyei Könyvtár Intézményegysége a 2011. évi vetélkedőt követően pályázati források nélkül üzemelteti, fejleszti és szervezi a hozzá kapcsolódó szócikkíró versenyeket. A könyvtárosok munkáját a Békés Megyei Helyismereti Klub és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület tagjai is segítik.


A Békés Megyei Könyvtár által üzemeltetett BékésWiki a Mediawiki nevű ingyenes wiki tartalomkezelő rendszerre épül.

Lásd még

Kapcsolódó irodalom

Külső hivatkozások

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök