Templomok (Battonya)

A BékésWiki wikiből

Tartalomjegyzék

Templomok (Battonya)

Kevés település büszkélkedhet azzal, hogy egy ilyen kicsi város, mint a mienk (lakosok száma megközelítőleg fő) ennyi nemzet él egymás mellett békében és ennek megfelelően ennyi templom található ekkora területen (fél órányi gyalogos sétával mind elérhető).


Evangélikus templom

Hunyadi u. A református templommal átellenben található a mamár sajnos nagyon elhanyagolt épületű evangélikus templom épülete.

E1.jpg

Szentháromság templom (Római katolikus egyház)

Hősök tere 1.

1814-ben épült klasszicista stílusban. 1818-ban szentelték fel. Legutolsó nagy felújítás: 1936-1938. 1939-ben lett a templom felszentelve. Helyi műemléki védelem alatt áll. A templomban kerül megrendezésre évek óta a zenei világnapra való megemlékezés. Az ott működő Szent Cecília énekkar és a csodálatosan szóló orgonák minden évben feledhetetlen emlékekkel gazdagítják az általános iskola tanulóit.


Rk2.jpg

Battonyai Missziói egyházközség temploma (Református egyház)

Hunyadi u. 70.

Az 1883-ban épült templom jelenleg külső tatarozási munkálatok alatt áll. 1885-ban szentelték fel. Rfff.jpg

Battonyai román ortodox templom

Kossuth u. G.jpg

Battonyai szerb ortodox templom

Hunyadi u. 56. A templom 1778-79-ben épült héttengelyes, három szintes, belül gazdagon díszített. Külső falán a két világháború hősi halottairól szóló emléktábla található, illetve egy említésre méltó megemlékezés: Battonyán a szerb népcsoport több mint 300 évvel ezelőtt telepedett le. A templom mellett található a helyi szerb általános iskola épülete.

Ev111.jpg

Szent György görög katolikus templom

Hunyadi u. 42. 1878-ban épült romantikus stílusban. A templom a kiírásnak megfelelően havonta csak egyszer van nyitva. Gr.jpg

Forrás

[1] Nagyvőfély esküvői közvetítő

[2] Helyi református egyházközség oldala

[3] Helyi katolikus egyházközség oldala

[4] Utazz itthon

[5] Battonya Város honlapja

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök