Mátrai Sándor-szobor (Orosháza)

A BékésWiki wikiből

Mátrai Sándor labdarúgó tiszteletére 2010-ben szobrot állítottak az orosházi Mátrai Sándor stadionban. A mellszobor Csák Attila szobrászművész alkotása.

Felavatása

2010. május 30-án mellszobrot avattak Mátrai Sándor tiszteletére a nevét viselő stadionban. A kezdeményezést az orosházi Berta József Labdarúgó Közhasznú Alapítvány tette meg, emléket állítva ezzel az egykor Orosházi Kinizsiben futballozó Mátrainak. Az alapítvány nevében beszédet mondott Selmeczi László, majd Hegedűs Béla is, aki az egykori orosházi csapattársak nevében szólt a megjelentekhez. Az ünnepségen felszólalt Németh Béla polgármester és Dunai Antal, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szakmai alelnöke, utóbbi kiemelte Mátrai jelentőségét, majd átadta a szót Nagy Bélának, aki a Fradi baráti körének elnökeként szólt elismerően a futball-legendáról. Az eseményen megjelenteket Rudas Ferenc, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) egykori játékosa is köszöntötte.

A mellszobrot Mátrainé Micskó Ágnes és ifj. Mátrai Sándor leplezte le és koszorúzta meg. A szoboravató után sor került az Orosházi MTK és az FTC öregfiú csapatainak labdarúgó-mérkőzésére.

Lásd még

Források

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök