Szócikk szerkesztése

A BékésWiki wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen Vandi (vitalap | szerkesztései) 2016. január 28., 13:05-kor történt szerkesztése után volt.

Tartalomjegyzék

Szerkesztési irányelvek

A BékésWikiben csak Békés megyei vonatkozású tartalmakat lehet létrehozni. A BékésWiki irányelvei minden egyéb tekintetben megegyeznek a Wikipédia irányelveivel. A BékésWiki, akárcsak Wikipédia nem használható primer (elsődleges) közlésre.

A lapok szerkezete

Példák: Wenckheim kastély (Gerla) szócikk,szócikk szerkesztés lapja, melyen a képek beillesztési módjai jól láthatóak

Tartalomjegyzék

A wiki rendszer az alfejezetek alapján automatikusan létrehozza a tartalomjegyzéket. (4 alfejezet =< tartalomjegyzék)

Útmutatók, segédletek

Kezdő és haladó szerkesztők egyaránt jól használhatják a Wikipédia útmutatóit.

A kutatómunkához, jegyzetelésében az egyszerű projektkezelők komoly segítséget jelenthetnek. Használati útmutató egy egyszerű, nagyon hasznos projektkezelőhöz ezen a linken.

Videó segédletek

Szócikk létrehozása


Szócikk formázása, módosítása


Szócikk kategorizálása


Kép feltöltése

Álló képek max. 800 pixel magasságban, fekvő képek max. 800 pixel szélességbenFeltöltött kép beillesztése szócikkbe


Képgaléria létrehozása


Felhasználási engedély

A szerzői jogok tiszteletben tartása érdekében a Békés Megyei Könyvtár adatbázisaiban nem szereplő képek beillesztéséhez a BékésWiki szócikkeibe írásban kell megkérni a készítő hozzájárulását, azok publikálásához.

A nyilatkozathoz csatolni kell a képek nyomtatott listáját. (Egy oldalon max. 9 kép. Nyomtatás Windowsból -> kép(ek) kijelölése -> Jobb egérgomb -> Nyomtatás -> Elrendezés kiválasztása (9 kép, vagy tárca méretű képek)

A nyilatkozat aláírt eredeti példányát a könyvtár részére kérjük személyesen, vagy postai úton eljuttatni az intézmény címére Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. 5600.

Nyilatkozat letöltése >>

Arra törekszünk, hogy a dokumentumok a jövő nemzedéke számára a lehető legjobb minőségben megőrzésre kerüljenek. Ezért arra kérjük a szerkesztőket, hogy a képeket digitális formátumban, eredeti méretben juttassák el a könyvtár részére. Ezért kérjük, hogy felhasználási engedély megküldéséve, a szócikk szerkesztésével egyidejűleg, vagy előtt vegyék fel a kapcsolatot a BékésWiki koordinátorával.

Személyes eszközök
Változók
Műveletek
Navigáció
Eszközök